Wonen in de omgeving van Tata Steel of Chemours: ik moet er niet aan denken. Werken bij deze ondernemingen ook niet.

Door Frans van Rooij, op 15 november 2023

Deel deze blog via

De plannen van Tata Steel om de komende periode in IJmuiden achthonderd arbeidsplaatsen te schrappen, zijn verkeerd gevallen bij de vakbeweging en het personeel. Groen staal lijkt vooral een excuus te zijn om een bezuiniging te kunnen doorvoeren.

Beleggers eisen nu een stop op de productie van pfas bij chemie.

Wiens belangen hebben bij Tata Steel en Chemours prioriteit? Ik vrees het belang van de aandeelhouders.

Bewoners in de buurt van Tata Steel kunnen elke dag zwarte neerslag op hun buitenspullen verwijderen. Bewoners in de buurt van Chemours worden aangeraden niet meer te eten van de groenten uit hun eigen tuin. Zwemmen in het buitengebied wordt afgeraden. Veel van die bewoners werken ook nog eens bij die 'vervuilers'. Wat zou er door hun hoofd gaan als de levensverwachting voor henzelf en voor hun gezin jaren korter is vanwege de aanwezigheid van die bedrijven in hun woongebied? Is de keuze zo moeilijk om bij werkgelegenheid versus gezondheid te kiezen voor gezondheid waarna werkgelegenheid uiteindelijk ingevuld wordt door duurzame ondernemigen? Grote vervuilers accuut laten stoppen en kleine duurzame bedrijven mogelijkheden aanreiken: hoe mooi zou het kunnen zijn?

Als zelfstandige ondernemer weiger ik voor dit soort grote bedrijven te werken. Ik adviseer samen met een netwerk van zelfstandige professionals startende en kleine bedrijven en woon ik in een mooi dorp: zo mooi is. 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren