Blogs door Frans van Rooij

Jouw blog hier? Meld je aan voor een gratis account!

Kiezen is ook zeggen wat je niet doet!

In alle media wordt de discussie over wel of niet gevaccineerd zijn heftiger. Hele volksgroepen worden afgeschilderd omtrent de keuzes die zij maken.  In marketing heb ik geleerd dat elke keuze... Lees meer »
Frans van Rooij
2 november 2021

Market of one

Een succesvolle onderneming past een focus toe. Men maakt daarbij keuzes, zoals: wie willen wij wel als klant en wie niet; wat is ons onderscheidend vermogen; met wie willen wij samenwerken. In onze... Lees meer »
Frans van Rooij
27 september 2021

De klantvriendelijkheid van hotels is in hun prijsbeleid ver zoek!

Vanwege de mooie weersvoorspelling wou ik met mijn vrouw een weekendje weg. Zij boekte aan het begin van de week rechtstreeks bij een hotel een kamer voor twee personen voor één... Lees meer »
Frans van Rooij
20 juli 2021

Zet veel 'marketeers' op het schavot. Reken af met deze 'boeven'.

'Marketing' is een mooi vak. Binnen het vak 'Marketing' bestaan er prachtige functies. Ik hanteer in deze blog voor die functies de verzamelnaam 'marketeers'. Helaas zijn er dan veel 'marketeers' die... Lees meer »
Frans van Rooij
15 juni 2021

De herder en de 'manager'

Een herder hoedt zijn kudde schapen op een ver en verlaten veld als hij een splinternieuwe BMW i8 cabrio in een stofwolk ziet naderen. De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace,... Lees meer »
Frans van Rooij
3 mei 2021

Ik maak nog elke dag fouten!

Fouten maken mag. Maar elke dag? Van fouten kan je leren. De vraag is of ik daar dan ook van leer. Ik heb (voor mijzelf) van de laatste weken een kleine opsomming van mijn fouten gemaakt: een... Lees meer »
Frans van Rooij
15 april 2021

Een eigen stip op de horizon geeft je leven vorm.

"Wat doen jullie later als jullie groot zijn?' was een vraag die een oudere leraar elke week aan onze klas stelde. Ik vond dat elke week maar gezeur. Ook omdat ik toen al een lengte had van 2 meter.... Lees meer »
Frans van Rooij
15 maart 2021

Klantonderzoek

Elke organisatie heeft een bepaalde mate van klantgerichtheid. De mate waarin verschilt echter per onderneming. Deze mate baseert men op 'klantwaarden': de uiteindelijke reden waarom een klant zaken... Lees meer »
Frans van Rooij
15 februari 2021

Onze kernwaarden zijn belangrijk bij onze segmentatiecriteria.

Berichten op sociale media kunnen een maatschappij stevig ontwrichten. Helaas zijn de laatste tijd hierover volop voorbeelden te noemen. Er is daardoor een stevige discussie in de media gaande wat nu... Lees meer »
Frans van Rooij
13 januari 2021

Prijsdiscriminatie wordt steeds leuker.

Een kennis van mij handelt in auto-onderdelen. Wanneer iemand telefonisch bij hem naar een prijs van een onderdeel informeert, het op dat moment te duur vindt, na een half uur weer belt omdat het... Lees meer »
Frans van Rooij
15 december 2020

Aarzel niet om een scherpe bijl te hanteren!

Blijven wij nu 'oud denken en oud doen' toepassen? Oftewel: blijven wij volharden binnen de huidge context en wensen wij daarbij het onbeheersbare te beheersen? In de vele talkshows en in de diverse... Lees meer »
Frans van Rooij
13 november 2020

In meerdere behoeften tegelijk te voorzien vraagt om een bepaalde inspanning

Wereldwijd hebben 60% van de ouders hulp van buitenaf bij de zorg voor hun kinderen. Het verlangen van kinderen naar het grenzeloze spel, cruciaal voor de zelfontplooiing, botst tegen de behoefte van... Lees meer »
Frans van Rooij
6 oktober 2020

Business Gear

Met een Business Gear willen wij een 'versnelling' geven aan de business van bepaalde organisaties. Het visualiseren van deze 'versnelling' is gebaseerd op het BBC - televisieprogramma Top Gear. Top... Lees meer »
Frans van Rooij
9 september 2020

Buiten winnen begint binnen!

'You Can't Stop Us' is de titel van de nieuwste videocommercial van Nike. In een video van 1,5 minuut draagt de Amerikaanse sportartikelenfabrikant de boodschap uit dat een betere toekomst mogelijk... Lees meer »
Frans van Rooij
10 augustus 2020

Gaan 'ontwerpers' van wetgeving ooit de huidige tijdsgeest begrijpen?

"Fietsenmaker VanMoof bejegent in een filmpje de auto-industrie op een laatdunkende manier" volgens de Franse reclamecodecommissie Autorité de régulation professionelle de la... Lees meer »
Frans van Rooij
10 juli 2020

Clusters van culturen stellen - terecht - steeds hogere eisen aan marketing!

Onder cultuur verstaat men de gemeenschappelijke waarden en normen van een groep mensen en de daaruit voortvloeiende manieren van doen. Cultuur wordt overgedragen via onze sociale omgevingen, niet... Lees meer »
Frans van Rooij
22 juni 2020

Actieve ondernemer versus passieve ondernemer

Tijdens de intelligente lockdown begonnen allerlei professionals aan iedereen gratis hulp, ondersteuning en adviezen te geven. De verschillende media smulden hiervan. Ondanks alle goede bedoelingen... Lees meer »
Frans van Rooij
26 mei 2020

Invloed van Corona op marketing

Tegenwoordig praten wij over de tijd van voor en na het Coronavirus. Allerlei experts hebben hun mening klaar over het waarom, wat, wie, wanneer en hoe het in de wereld zo zou moeten. We doen daarin... Lees meer »
Frans van Rooij
14 april 2020

Het scherp hebben van je klantreis is nu essentieel!

Tijdens onze advisering van bedrijven blijkt heel vaak dat men geen idee heeft welke stappen hun klanten doorlopen om uiteindelijk de producten en/of diensten af te nemen. Zo'n klantreis begint bij... Lees meer »
Frans van Rooij
18 maart 2020

Hebben studenten in het huidig onderwijs 'eigenaarschap'?

Met de term 'eigenaarschap' geeft men aan iemands verantwoordelijkheid een extra dimensie. Die extra dimensie kleurt de manier van samenwerken van individuen. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd... Lees meer »
Frans van Rooij
12 februari 2020

Waarom opleidingen falen.

Aan de hand van meer dan 400 verschillende onderzoeken hebben Jack en Patricia Philips, beiden consultants, elf redenen gevonden waarom trainings- en ontwikkelprogramma's vaak falen. Opleidings-... Lees meer »
Frans van Rooij
13 januari 2020

Is een accountant wel een goede adviseur?

Websites: "Verder komen door anders te doen. Wij leveren kwaliteit op het gebied van.... Wij adviseren u over de volle breedte. Uw partner voor... Wij ontzorgen u als ondernemer. Wij laten... Lees meer »
Frans van Rooij
11 december 2019

Druk, druk, oh zo druk!

Wanneer ik tegenwoordig bij een begroeting vraag: "hoe is-ie?" krijg ik steevast te horen: "druk, druk!". Wat is dat toch met al die drukke mensen? Ongeacht de leeftijd, altijd krijg je dat antwoord... Lees meer »
Frans van Rooij
11 november 2019

Bij strategisch handelen past geen management!

Veranderingen in de wereld volgen elkaar steeds sneller op. De reactietijd, die je als organisatie nodig hebt, wordt steeds korter. Grotere organisaties reageren daardoor vaak te laat vanwege o.a.... Lees meer »
Frans van Rooij
19 september 2019

Veel bedrijven kramen onzin uit door 'Agile' te roepen

In deze tijdsgeest dienen bedrijven wendbaar te zijn: Agile toe te passen. Een bedrijf wendbaar maken gaat niet alleen over de inrichting van een organisatie (structuur) maar ook over een... Lees meer »
Frans van Rooij
21 augustus 2019

Als men doel en middel verwart, raakt men klanten kwijt.

Wil jij het nieuws lezen op het moment dat je daaraan toe bent, waar en wanneer dan ook en vanuit vele invalshoeken (bijvoorbeeld via Internet)? Of wil jij 's ochtends wachten tot de krant op je mat... Lees meer »
Frans van Rooij
22 juli 2019

Customer Intimacy versus Faux Intimacy

Klantgerichtheid vormt voor elke onderneming de basis voor het bestaansrecht. De mate waarin verschilt echter per onderneming. De mate baseert men op 'klantwaarden': een combinatie van... Lees meer »
Frans van Rooij
19 juni 2019

Door klantenbinding geen faillissement

In de media komen de laatste weken verschillende winkelketens wel of niet terecht onder vuur te liggen. Steeds meer winkels gaan failliet. Hebben de winkelketens wel een juiste 'verbinding' met hun... Lees meer »
Frans van Rooij
10 mei 2019