Kleine winkels: kostenbesparend en de klant staat voorop. Beter kan het niet!

Door Frans van Rooij, op 21 maart 2024

Deel deze blog via

Na jaren van winkelsluitingen wil C&A weer groeien. De komende drie jaar moeten er in Europa meer dan honderd vestigingen bij komen. Met een winkeloppervlakte van driehonderd vierkante meter zijn deze een stuk kleiner dan een doorsnee-C&A.

Naast de oplopende huren van grote winkels in het centrum van de stad, trekken grote winkels ook steeds minder publiek. Mensen willen geen vijf verdiepingen meer. Deze winkels zien er ook anders uit: ze zijn minder volgestouwd met producten. Er zijn minder kledingrekken, meer paspoppen en kledingcombinaties op de wand en aan de rekken. Dat moet klanten op ideeën brengen. Dit levert een enorme kostenbesparing op.

Ook krijgt de klant meer service: als een kledingstuk er niet in de juiste maat is, gaat een medewerker het met een bakfiets in een andere winkel halen. Goede klanten kunnen 's avonds terecht voor personal shopping: op afspraak komen winkelen met een aantal vriendinnen. 

Door de keuze voor kleinere winkels zijn er meerdere plekken beschikbaar in het centrum van een grote stad, waarbij klanten beter bereikbaar worden. De klantfocus gaat steeds meer in de richting van 'customer intimacy': een mooie ontwikkeling. 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren