Een kort lontje levert gezichtsverlies op.

Door Frans van Rooij, op 29 januari 2024

Deel deze blog via

In diverse media duiken allerlei (zogenaamde) deskundigen over elkaar heen in het rondtoeteren van hun (extreme) meningen over allerlei situaties. Je bent dan voor hen of tegen hen. In gesprekken lopen emoties hoog op. Waarom? 

Bij het optrekken met mensen hanteer ik zowel privé als in het werk een viertal waarden, waarmee ik mij wil onderscheiden. Ik heb respect, oftewel we behandelen elkaar gelijkwaardig; ik ben betrouwbaar, oftewel afspraak is afspraak; ik pas openheid toe, oftewel ik praat met mensen en niet over mensen en ik heb plezier, oftewel ik doe alleen dingen die ik leuk vind. Wanneer iemand hierin niet meegaat, iemand dit niet onderschrijft, stopt mijn contact met die persoon. Het korte lontje mag in zijn of haar gezicht ontploffen, niet in mijn leven. Sluit ik dan mijn ogen voor alle ellende? Nee hoor: ik hoor alles aan, ik lees veel, ik vorm mijn mening. Alleen in de contacten met anderen geven mijn vier waarden invulling aan de omgangsvormen, aan het gesprek, aan het openstaan voor de ander. 

Hoe mooi zou het zijn als dit meer toegepast wordt... 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren