1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

26 - Citymarketing

26.4 - Associatie met een persoon.

In hun zoektocht naar een unieke identiteit associëren steden zich graag met een beroemde persoonlijkheid, die daar geboren en / of gewoond heeft. Zo hopen ze dat de bijzondere kenmerken van die persoon met de stad in verband worden gebracht. Deze methode wordt ook wel de 'Gaudi-truc' genoemd: sinds de jaren tachtig weet de Spaanse stad Barcelona zich immeers succesvol met de buiengewoon creatieve architect en designer Gaudi te profileren. Componisten, musici en popgroepen kunnen ook geschikte ambassadeurs zijn voor hun stad. Denk hierbij aan Mozart (Salzburg), Elvis Presley (Memphis), traditionele jazz (New Orleans). Sommige steden zitten soms met een bekende plaatsgenoot in hun maag: Braunau (familie Hitler) of Chicago (Al Capone).

 

 

De associatie met een bekende persoon is soms bijzonder lastig. Neem de case van Rotterdam dat model staat voor de worsteling van veel steden met bekende plaatsgenoten. De identiteit en het imgao van Rotterdam waren gerelateerd aan de haven en de daarop gebaseerde industie, de nuchtere arbeidsmentaliteit en de modernistische wederopbouwarchitectuur. De gemeente was op zoek naar een nieuwe 'brand' en zocht daarbij heil bij bekende plaatsgenoten uit het verleden. De keuze viel op de internationaal vermaarde filosoof Desiderius Erasmus. Sindsdien wordt Rotterdam actief gepromoot als de stad van Erasmus (Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmusbrug). Maar Rotterdam wordt niet direct geassocieerd met Eramus, zelfs niet door haar bewoners. Weliswaar is Erasmus waarschijnlijk in de havenstad geboren, maar zijn belangrijkste werken schreef hij in Cambridge, Venetië, Freiburg en Parijs.

 

Meer weten over dit onderwerp? Zie:Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren