1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

26 - Citymarketing

26.0 - Inleiding

 

 

In 2017 zijn de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel gefuseerd tot Meierijstad. Dit was op uitdrukkelijk verzoek van het bestuur. Het zou volgens de vele politieke partijen enorme voordelen opleveren. Groot denken werd belangrijk. Hoe groter de concurrentie wordt van omliggende gemeenten, hoe belangrijker het dan is om op te vallen. Het antwoord hiervoor is Citymarketing. Citymarketing is een duur woord voor het promoten van een gemeente. Een imago is daarbij essentieel. 

Men ging ijverig op zoek wat het onderscheidende imago van Meierijstad is t.o.v. andere (omliggende) gemeentes. De politiek huurde in overleg met het ambtenarenapparaat externe adviesbureaus in om tot een duidelijke positionering te komen, om tot een mooie slogan te komen. Vanwege de grote onderlinge verschillen van de drie gemeenten, die de basis vormen van Meierijstad, krijgt het eindresultaat nooit een gewenste scherpte. De uiteindelijke slogan verzandt in zeer algemene kreten waar (hopelijk) iedereen zich in kan vinden. 

Nou, ze zijn bij Meierijstad eruit. Dit heeft een ton gekost voor een logo en slogan van Meierijstad. Meierijstad bevindt zich niet alleen in het foodverhaal van Veghel, de kunst van Schijndel of de historische waarde van Sint-Oedenrode maar ze willen in 2028 ook de meest ondernemende gemeente van Europa zijn. Geloven zij dat zelf? Dat bussen vol toeristen komen kijken hoe ondernemend ze in Meierijstad dan wel niet zijn?

Wanneer een gemeente aan citymarketing wil doen, moet daarbij ook het stadscentrum onder handen genomen worden. In de drie centra van Meierijstad heeft men een eigen Centrummanagement opgetuigd. Men wordt het niet eens over wat de diverse centra te bieden hebben.  

Meierijstad telt in elk van de drie gemeenten een aantal fijne dorpjes en dat moet je eigenlijk gewoon zo houden: zonder Citymarketing. 

Meer weten over dit onderwerp? Zie:Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren