1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

25 - Not for profit marketing

25.0 - Inleiding

 Yosef Aziri en Lilian Bron vormen de (fictieve) directie van een niet op winst gerichte organisatie, het (feitelijk bestaande) Nationaal Epilepsie Fonds. Zij hebben de tekst voor een nieuwe collectantenleaflet voor zich liggen.
'Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen, waarbij hersencellen zich plotseling en ongecontroleerd ontladen. Sommige mensen hebben sporadisch een lichte aanval. Anderen hebben zware aanvallen waarbij zij het bewustzijn verliezen. Uw bijdrage is hard nodig voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting in Nederland, aangepaste vakantiereizen, individuele hulpverlening en hulp in ontwikkelingslanden. De overheid geeft hiervoor geen subsidie. Uw gift aan het Nationaal Epilepsie Fonds is meer dan welkom.'

Lilian vraagt zich af: "werkt dit, halen onze collectanten hiermee genoeg geld op?" "We moeten de geldgevers duidelijk maken welk 'product' ze eigenlijk kopen, en dat gebeurt wel in deze tekst" zegt Ysef.
"Zouden we trouwens niet tóch aan subsidie kunnen komen?" vraagt Lilian. Yosef antwoordt: "Dat maakt ons zo afhankkelijk. En misschien geven de mensen dan juist minder aan de collectanten."

Wat denk jij?

De toepassing van marketing door organisaties zonder winstoogmerk heet not-for-profitmarketing. Hoe werkt not-for-profitmarketing voor een openbare bibliotheek? is dat anders dan voor een fondsenwerver? In dit hoofdstuk leer je hoe not-for-profitmarketing werkt voor uiteenlopende organisaties.

Meer weten over dit onderwerp? Zie:Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren