1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

24 - Dienstenmarketing

24.0 - Inleiding

Een man gaat naar binnen bij 'Kappertje Snel'. Hij krijgt te horen dat hij twintig minuten moet wachten voordat hij geholpen kan worden. "Er ligt daar een aantal tijdschriften; dan schiet de tijd sneller op" zegt het kappertje en wijst daarbij naar een hoek van zijn kapperszaak. De man zucht een keer diep en besluit om de suggestie op te volgen. Het kappertje is ijverig bezig met het knippen van een flinke haardos van een huilende kleuter, die daarbij stevig vastgehouden moet worden door zijn moeder. Aan het kappertje is te zien dat hij zich daarbij flink ergert. Het liefst zou hij dat ventje een stevige mep geven, zodat de kleuter verbaasd stil zou blijven zitten.
De man bij de tijdschriften kijkt naar dit schouwspel. Nadat de moeder de dreigende woorden "vanavond geen tv-kijken!" uitgesproken heeft, besluit de kleuter het knipproces gedwee te ondergaan. Hierdoor lukt het om de kleuter een modieus kapsel te geven. Nadat de moeder betaald heeft, nodigt het kappertje de man uit om in de kapperstoel plaats te nemen.

"Zegt u het maar" zucht het kappertje terwijl hij het kleutertje met zijn ogen via de spiegel naar buiten volgt. "Overal wat wegknippen"  zegt de man terwijl die zelf ook in de spiegel naar zijn kalend hoofd kijkt. "Als ik net zag hoeveel moeite u gedaan heeft bij dat lastige ventje en ik beoordeel de hoeveelheid werk die u met mijn kapsel heeft, doet u dat zeker voor de helft van die prijs?"

Het kappertje kijkt hem verontwaardigd aan en begint met knippen. De deur van de kapperszaak gaat weer open en er komen vijf studenten luidruchtig binnen. "Hoi kappertje"  roept de laatste, "Hoe gaat-ie? Nog lastige klanten gehad? Ben je zeker blij dat wij er weer zijn." Het kappertje besluit om aan deze studenten straks een advies te vragen hoe hij nog lol kan houden in zijn werk. Misschien hebben zij wel tips voor hem. Jij ook?

Meer weten over dit onderwerp? Zie:Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren