1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

21 - Sales promotion, public relations en sponsoring

21.0 - Inleiding

Het bestuur van voetbalclub 'Vooruit' is bijeengekomen voor een belangrijke vergadering. De toekomst van de club staat op het spel. De financiële man krijgt de begroting niet sluitend. De club heeft te veel kosten en te weinig inkomsten. Sinds vier jaar zit Frieda in het bestuur.  "Vraag het aan Frieda en het komt voor elkaar" is haar slogan.Ter voorbereiding op deze vergadering ontdekte Frieda in een artikel over Real Madrid onder andere de volgende 'wapenfeiten': om Ronaldo naar de Spaanse hoofdstad te lokken telde de voetbalclub € 45 miljoen neer. Nog voordat Ronaldo ook maar één bal voor Madrid had getrapt, leverde de verkoop van 120.000 Ronaldo shirtjes - € 69,00 per stuk - binnen twee weken ruim € 8 miljoen op. Op allerlei gebieden heeft men nieuwe projecten in gang gezet: van sponsoring tot licentieovereenkomsten, en van merchandising tot internationale ontwikkelingen. Uit de persoonlijke marketingovereenkomsten haalt men 20% van de inkomsten. De inkomsten op het gebied van sponsoring zijn in een seizoen verdrievoudigd.

Frieda vindt dat hier toch ook iets voor de voetbalclub 'Vooruit'  uit te halen moet zijn. Frieda droomt al van ledenwerfacties voor de fanclub, het aantrekkelijker maken van seizoenkaarten, de plaatselijke middenstand verschillende soorten sponsorcontracten aanbieden, het met de plaatselijke krant o een akkoordje gooien over meer publiciteit, met de superemarkten tekenwedstrijden organiseren, shirtjes laten drukken, ludieke petjes maken, enzovoort.

Met stapels papieren voor zich zit Frieda, blakend van zelfvertrouwen, aan tafel. De overige bestuursleden zijn nog onwetend van de 'creatieve' inbreng die Frieda zo dadelijk gaat presenteren.

Hoe sta jij tegenover de aanpak van Frieda?

Meer weten over dit onderwerp? Zie:Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren