1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

27 - Digitale Marketing

27.1 - Digitale mode

 

Digitale mode is innoverend in een sector die te veel maakt, vervuilend en ontoegankelijk is. Het mag wat kosten om er online leuk uit te zien. Een digitale jurk om op een foto te plaatsen of virtuele sportschoenen: liefhebbers betalen er zo duizenden euro's voor. De pioniers op deze markt voor digitale mode zien ineens grote merken als Nike en Ralph Lauren naast zich. De jurk die Daniella Loftus draagt op een foto op haar Instagram glanst als zijde. Het kledingstuk bestaat echter niet; het bestaat alleen virtueel. Dat betekent niet dat Loftus er minder waarde aan hecht. Zij verdient er haar geld mee! De Britse is een influencer voor digitale kledingstukken, die ze als filters over haar foto's plaatst. Loftus koopt haar digitale kleding via online marktplaatsen, die vaak ook een filiaal hebben in virutele werelden. 

Merken als Gucci, Ralph Lauren en Burberry betraden in 2021 de wereld van de viruele mode. Negentien miljoen mensen wandelden door de Gucci Garden in de game Roblox, waar het Italiaanse luxemerk 31 producten aanbood.

The Dematerialised is een marktplaats waar in één maand 1500 digitale kledingstukken werden verkocht voor prijzen van € 50 tot € 5000. De koper krijgt bij het kledingstuk een certificaat van echtheid, een zogeheten NFT (non-funglible token) die op een blockchain is vastgelegd. Dergelijke NFT's kunnen aan van alles gekoppeld worden (plaatjes, muziek, digitale kunst of een videofragment) en maken die producten dan online verhandelbaar.

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren